Power Save - Website GDS4

Ga naar de inhoudPC's verbruiken meer energie dan u denkt.

Het besef dat PC’s een belangrijke verbruiker van energie zijn dringt steeds verder door bij particuliere gebruikers. Er is geen enkele publicatie die niet ingaat op hoe “power management” kan besparen op energiekosten. Omdat energiebeheer in individuele computers gemakkelijk door de gebruiker in te stellen is en “omdat het over onze eigen portemonnee” gaat, hebben de meeste thuisgebruikers wel iets gedaan op het gebied van energiebeheer. In de bedrijfsomgeving is dit meestal anders. Zijn uw medewerkers energie bewust?

In een gemiddelde kantooromgeving wordt tegenwoordig gelet op kosten voor energie en milieuvriendelijk werken. Hierbij wordt speciaal gelet op verlichting en verwarming of koeling. Toch beseffen de meeste ondernemers niet dat PC’s verantwoordelijk zijn voor tussen de 15% en 20% van de totale elektriciteitsrekening. Dit is een belangrijke kostenpost, waar zelden aandacht aan wordt besteed. In een gemiddelde omgeving zijn de energiekosten van een PC al gauw €100,- tot €150.- per jaar. Hierop kan aanzienlijk bespaard worden.

Herkent u deze situatie?:

Een medewerker verlaat zijn werkplek. Na 10 minuten verschijnt er een screensaver (meestal mooie grafische afbeeldingen waardoor de PC meer stroom verbruikt dan bij normaal werk). De medewerker gaat een uur lunchen. Na 10 minuten verschijnt weer de screensaver en in het gunstigste geval gaat na 30 minuten de monitor uit. De medewerker gaat naar huis en laat de PC aanstaan (zet soms het beeldscherm uit) Op deze manier zijn de energiekosten €100,- tot €150,- per jaar.

Zou dit niet beter zijn?:

Een medewerker verlaat zijn werkplek. Na 10 minuten gaat de monitor uit. De medewerker gaat een uur lunchen. Na 10 minuten gaat de monitor uit en na 30 minuten gaat de PC in stand-by. De medewerker gaat naar huis en laat de PC aanstaan (zet soms het beeldscherm uit). Om 20:00 wordt de PC automatisch uitgeschakeld (of welke tijd u ook kiest) en op iedere werkdag om 8:00 wordt de PC weer automatisch ingeschakeld (of welke tijd u ook kiest). Op deze manier bespaart u zeker 30% tot 40% op de energiekosten.

Dit kan door het gebruik van Power Save.

Met een centraal geregeld Power Management systeem zoals Power Save heeft u de energiekosten in de hand en kunt u aanzienlijk besparen. U bent ook niet meer afhankelijk van screensavers die medewerkers aanbrengen. U bent ook niet meer afhankelijk van medewerkers die wel of niet hun PC uitschakelen wanneer ze naar huis gaan. Met Power Save kunt u het energie management centraal regelen, afgestemd op verschillende gebruikersgroepen.

Power Save is ook uitstekend toepasbaar in onderwijsinstellingen

In de meeste onderwijsinstellingen zijn vele publieke PC's geinstalleerd. Power Save is uitermate geschikt om energie te besparen op momenten dat deze niet gebruikt worden. Ook bent u niet meer afhankelijk van studenten of docenten om PC's in de nacht of in het weekend uit te schakelen. Faronics is reeds zeer bekend binnen het onderwijs met andere producten zoals Deep Freeze en Anti Executable en heeft ook voor Power Save speciale inkoopcondities voor de onderwijswereld.

Wat moet ik hiervoor investeren?

Uw investering in Power Save is éénmalig minder dan €14,00 * (exclusief 19% BTW) inclusief 1 jaar onderhoud. (* gebaseerd op de educatieve (scholen) staffelprijs)
Afhankelijk van de huidige instellingen en de inrichting van Power Save is deze investering in korte termijn terugverdiend.

Kijk wat u kunt besparen en download de: "PowerSave Calculator"

Technical Features:
√ PowerSave is zowel beschikbaar voor MAC als Windows systemen.
√ PowerSave analiseert systeem activiteiten alvorens er actie wordt ondernomen mbt energiebesparing
√ Openenstaande documenten worden door PowerSave opgeslagen alvorens het werkstation wordt afgesloten
√ Maximaliseert PC energiebesparing via Power Voorwaarden
√ Alle PowerSave werkstations kunnen efficiënt centraal worden beheert met Faronics Core

Probeer een 31 dagen werkende demo versie van Deep Freeze: Klik hier voor download


Partners
Terug naar de inhoud